ßßß
Cookit - przepis na Indyk w cieście z nutą orientu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk w cieście z nutą orientu
Składniki
Filet z piersi indyka
Papryka czerwona
Limonka
Mleczko kokosowe
Mąka
Amarantus
Jajko
Sos sojowy
Tarta
Curry
Chili
Czosnek
Miód
Olej
Ryż
Pieprz cayenne
Wykonanie
SKŁADNIKI400 g
fileta z indyka
1/4
papryki czerwonej
, żółtej i zielonejsok z 1/2
limonki
1/2 puszki
mleczka kokosowego
4 łyżki
mąki
z
amarantusa
2
jajka
4 łyżki
sosu sojowego
TaoTao
1 łyżeczka czerwonej pasty
curry
TaoTao
3 łyżki sosu
chilli
czosnkowego
TaoTao
3 łyżki sosu z
czosnkiem
i
miodem
TaoTao
do smażenia
olej
ryżowy
do smaku
pieprz cayenne
PRZYGOTOWANIEFileta umyj i pokrój w kostkę (kawałki około 2 cm).
Paprykę
umyj i pokrój w drobną kostkę.
Mięso
w misce dopraw
sokiem z limonki
, pokrojoną
papryką
,
sosem sojowym
, sosem
chilli
,
sosem czosnkowym
i pastą
curry
. Teraz przygotuj ciasto. Mleczko wymieszaj z
mąką
z
amarantusa
,
jajkami
,
pieprzem cayenne
. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Masę przelej do
mięsa
i dokładnie wymieszaj. Na głębokiej patelni rozgrzej
olej
z
ryżu
. Nakładaj mieszankę łyżką, wtedy ilość będzie idealna. Podsmażaj z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Podaj z sosem słodko
ostrym
TaoTao
.
Źródło:
http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/09/indyk-w-ciescie-z-nuta-orientu.html
Przepisy powiązane
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Składniki powiązane (0)