ßßß
Cookit - przepis na Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym
Składniki
Mleczko kokosowe
Czerwona cebula
Curry
Tarta
Chili
Czosnek
Sos czosnkowy
Miód
Pieprz cayenne
Sos sojowy
Warzywa mrożone
Papryka zielona
Limonka
Wykonanie
SKŁADNIKI1/2 puszki
mleczka kokosowego
1
cebula czerwona
2 łyżeczki czerwonej pasty
curry
TaoTao
1/2 buteleczki sosu
chilli
czosnkowego
TaoTao
3 łyżki
sosu czosnkowego
z
miodem
TaoTao
1 płaska łyżeczka
chilli
cayenne
4 łyżki
sosu sojowego
1 opakowanie
mrożonych warzyw
chińskich.1/4
papryki zielone
, żółtej i czerwonejsok z 1/2
limonki
PRZYGOTOWANIEPierś umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę.
Cebulę
posiekać po czym dodać ją do
mięsa
, wymieszać i następnie doprawić
sosem sojowym
, pastą
curry
i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich,
potem
papryki
,
mięso
i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z
chilli
cayenne
i
sokiem z limonki
. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut.
Źródło:
http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/09/piers-z-indyka-po-azjatycku-z-mleczkiem.html
Przepisy powiązane
Indyk w cieście z nutą orientu
Indyk w cieście z nutą orientu
Indyk w cieście z nutą orientu
Indyk w cieście z nutą orientu
Indyk w cieście z nutą orientu
Składniki powiązane (0)