ßßß Cookit - przepis na Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym

Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI
1/2 puszki mleczka kokosowego
1 cebula czerwona
2 łyżeczki czerwonej pasty curry TaoTao
1/2 buteleczki sosu chilli czosnkowego TaoTao
3 łyżki sosu czosnkowego z miodem TaoTao
1 płaska łyżeczka chilli cayenne
4 łyżki sosu sojowego
1 opakowanie mrożonych warzyw chińskich.
1/4 papryki zielone, żółtej i czerwonej
sok z 1/2 limonki
PRZYGOTOWANIE
Pierś umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę. Cebulę posiekać po czym dodać ją do mięsa, wymieszać i następnie doprawić sosem sojowym, pastą curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/09/piers-z-indyka-po-azjatycku-z-mleczkiem.html