Wykonanie
SKŁADNIKI:400 ml
jogurtu greckiego200 g
twarogu półtłustego1 łyżeczka
cynamonu4
żółtka4 tabletki
stewii1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 opakowanie budyniu
czekoladowego bez
cukru3 łyżki
otrębów owsianychszczypta nasion
chilli1 duży
bananBeza: 4
białka, szczypta
soli, 1 łyżeczka naturalnego
kakaoPRZYGOTOWANIE:Zacznijmy od zrobienia masy na ciasto. Wszystkie składniki oprócz
bananów umieść w mikserze i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Przelej masę do formy (ja wybrałam tortownicę). Umyj miskę miksera.
Białka można ubijać ręcznie, dla mnie to za długo trwa i jestem leniwa :). Użyj w mikserze specjalnej końcówki do ubijania
białek. Wyłóż masę a
bezę (ubite
białka) na wierzch masy na ciasto. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 200 stopni i piecz wstępnie około 40 minut. Po tym czasie na chwilę wyjęłam ciasto. Pokruszyłam
bezę i dodałam do ciasta, wtedy też dołożyłam pokrojonego
banana. Piekłam dalej przez 40 minut.