Wykonanie

SKŁADNIKI:200 g
śmietanki 30%2 łyżki
mascarpone3/4 szklanki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
miodu2
marakuje- miąższPRZYGOTOWANIE:Składniki przełożyć do miski. Dokładnie zmiksować blenderem lub w mikserze. Przełożyć do plastikowego naczynia i zamrozić. No u mnie mroziło się 4 godziny.
Lody po nałożeniu do miseczek udekorowałam miąższem z
marakui. :)

ORYGINALNY PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ:PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU BE ACTIVE, KTÓRY PROWADZI EWA CHODKAWOSKA.Składniki:75 g
płatków lub
wiórków kokosowych30 ml
mleka kokosowego24 g
serka mascarpone8 ml
syropu z agawy10 g pestek dyni5 ml
oliwy1 g
chiliPrzygotowanie:Wiórki,
serek mascarpone oraz
mleko zblenduj tak, by wyczuwalna była faktura
kokosa, po czym wstaw w misce do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
Pestki dyni upraż na patelni, następnie dodaj kilka kropli
oliwy, szczyptę
chili i dobrze wymieszaj.
Lody podaj oblane ulubionym
miodem, posypane pestkami w
chili i kilkoma listkami
mięty lub
melisy.W tym daniu najlepiej korzystać z surowego
kokosa, który jest dostępny w supermarketach i na targowych stoiskach z warzywami. Wybieraj
owoce z
wodą w środku. Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy
kokos nie jest zepsuty – wbij cienki nóż w jedną z miękkich dziurek
kokosa i wystrugaj obrotowym ruchem otwór do samego wnętrza. Spróbuj, czy
woda nie jest skwaśniała, wypij ją, jeśli jest dobra, po czym rozłup
kokos najlepiej uderzając nim o twarde podłoże – np. gres.Czytaj więcej : http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/lody-z-kokosem-serkiem-mascarpone-i-pestkami-dyni_9425.html#ixzz3fqMsO7gj



