Wykonanie
            
Nigdy nie dodawajmy 
cukru.Kompot sam w sobie jest słodki, a stopień słodkości zależy od dodanych 
owoców.Nie bójmy się eksperymentować ze 
smakami w kompocie – w rezultacie jest często zaskakująco smaczny. Możemy na przykład podawać go na ciepło z dodatkiem podprażonych 
płatków migdałowych. Pamiętajmy jednak, że prostota jest podstawą tajemnicy kompotu.Źródło: http://dziecisawazne.pl/kompot-tradycyjny-zdrowy-napoj/

SKŁADNIKI:3 szklanki czerwonych 
porzeczek3 szklanki 
agrestu1 litrowa miseczka 
wiśni1 litrowa miseczka 
czereśni6 listków 
mięty ogrodowejPRZYGOTOWANIE:W garnku zagotuj 2 litry 
wody. Gdy będzie gorąca dodaj 
owoce. Przykryj i gotuj 30-40 minut. Ja dodałam jedną łyżkę 
miodu gdy kompot był lekko przestudzony, tzn. był ciepły ale nie gorący.

