Wykonanie
            Sezon 
truskawkowy się skończył, gdy na działce zagościły dorodne 
wiśnie i 
porzeczki. Czerwone zebrałam najpierw, a z ostatnim zbiorem 
wiśni zebrałam również 
czarne porzeczki. Krzaczki są jeszcze 
młode, więc 
porzeczek miałam jedynie kilogram. Wówczas zrodziła się myśl, by połączyć je z 
wiśniami. Efekt był taki, że 
marmolada stała się ulubionym smakołykiem moim i córki :D Mężowi też bardzo smakuje, ale on się nie liczy, bo jemu wszystko co słodkie smakuje.


Składniki:1 kg czarnych 
porzeczek1 kg wydrylowanych 
wiśni1 kg 
cukruPorzeczki i 
wiśnie wsypać do dużego garnka z grubym 
spodem. Zagotować. Wsypać 
cukier gotować na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji. Gotową 
marmoladę przełożyć do czystych i gorących słoików, zakręcić je i odwrócić do góry dnem. Przykryć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia..