Wykonanie
Z góry przepraszam za jakość zdjęć, a raczej za ich formę czyli narzucony filtr "starego zdjęcia". Robiłam je w totalnej ciemności w świetle żarówkowym i w oryginalne wyglądały jeszcze bardziej tragicznie. Nie miałabym i tak okazji aby sfotografować to danie za dnia. Idąc do pracy jest ciemno i jak wracam też jest ciemno. Także mam nadzieje, że mi wybaczycie.
SKŁADNIKI:800 g
wołowiny (karczek wołowy)3 duże
cebule1 bardzo duża
marchewka4 ząbki
czosnku1
czerwona papryka1
papryczka chilli2
listki laurowe3 ziarenka
ziela angielskiego3 ziarenka
owoców jałowcaświeżo zmielony
pieprzsól himalajska1 czubata łyżka
papryki mielonej ostrej700-800 ml
wody1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżka
lubczykuPRZYGOTOWANIE:
Mięso obmywamy i kroimy na kawałki (kostki takie na 1.5-2cm). Warzywa myjemy.
Cebulę pokroiłam w krążki.
Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki.
Chilli posiekałam.
Paprykę pokroiłam w kostkę. Wszystkie składniki umieściłam w misce multicookera. Ustawiłam opcję STEW i czas gotowanie 2 godziny i 10 minut.Oryginalny przepis znajdziecie o TU! TU! TU!
Mięso wyszło cudownie miękki i rozpływające się w ustach <3