ßßß Cookit - przepis na Knorr - Francuska Zupa Cebulowa - Po mojemu !!!

Knorr - Francuska Zupa Cebulowa - Po mojemu !!!

nazwa

Wykonanie

Nie przepadam za daniami gotowymi z torebek, no chyba, że są to cholernie chemiczne ale jakże przepyszne zupki chińskie :). Ale wpadło mi to w ręce w sklepie, to postanowiłam to wypróbować.
Składniki:
1 litr wody
1/2 kostki masła
2 średnie cebule
2 opakowania Zupy Francuskiej Cebulowej Knorr
1 kieliszek whisky - na opakowaniu zupy jest podane aby dodać białe wino, ale ja nie mam w domu to użyłam co było pod ręką
4 kromki chleba
1 ząbek czosnku
1/2 kostki bulionowej wołowej
8 plasterków sera żółtego
kiełki brokuła do ozdoby
1/2 kostki masła
Przygotowanie:
1 litr wody gotujemy wraz z 1/2 kostki bulionowej wołowej. gdy woda stanie się gorąca dodajemy zawartość torebek Knorr. Gotujemy tak ok 15 minut. W tym czasie na patelni roztapiamy 1/2 kostkę masła i dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę. Smażymy tak aby cebula nam się skarmelizowala. Do gotującej się zupy dodajemy kieliszek whisky. Mieszamy i gotujemy ok. 5 minut po czym dodajemy usmażoną cebulę. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut.
4 kromki chleba smarujemy 1 ząbkiem czosnku i kładziemy na każdą kromkę plasterek sera żółtego. Wkładamy na chwilkę do rozgrzanego uprzednio piekarnika 200 stopni opcja góra i dół.
Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone w kostkę 4 plasterki żółtego sera i dalej gotujemy aż ser nam się rozpuści.
Gdy grzanki będą już chrupiące i ser w zupie będzie ciągnący możemy przystąpić do podawania i jedzenia.
http://www.knorr.pl/
Smacznego
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2013/02/knorr-francuska-zupa-cebulowa-po-mojemu.html