Wykonanie
Z
krewetek przyrządza się przede wszystkim wspaniałe przystawki – zarówno zimne, jak i ciepłe.Dziś chciałabym Wam zaproponować przepis na oryginalną i szybką przystawkę -
krewetki z
bekonem w
tabasco.Pyszne, pikantne
krewetki która idealnie sprawdzą się na przyjęciu w gronie przyjaciół.Zapraszam ;-)
Składniki:200 g plastrów
bekonu lub
boczku500 g
krewetektabascooliwa(można bez)Przygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni C.Obieramy i myjemy
krewetki.Instruktarz jak obrać
krewetki znajdziecie tutaj .Każdą osuszoną
krewetkę owijamy 1/3 plasterkiem
bekonu lub
boczku,
spinamy wykałaczką.
Krewetki układamy w formie,
polewamy paroma kroplami
tabasco.Możemy dodać
oliwę.Ja dodaje trochę,
bekon przy wysokiej temperaturze tworzy tłuszcz.Pieczemy przez 10-15 minut.Bacon powinien być chrupiący, a
krewetki różowe i miękkie.Podajemy na ciepło!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)