ßßß Cookit - przepis na Sorbetto takie jakie podają we Włoszech w restauracji

Sorbetto takie jakie podają we Włoszech w restauracji

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dziś chciałabym Wam podać przepis na szybkie sorbetto takie jak podają we Włoskich restauracjach na zakończenie posiłku.
Tak nauczyłam się robi ć sorbetto gdy pracowałam we Włoszech w restauracji. I tak robię do tej pory.
Sorbet cytrynowy jest doskonałym świeżym deserem.
Idealnym na zakończenie dobrej kolacji w towarzystwie przyjaciół, pozostawiającym smak lata w ustach.
Przepis, który Wam proponuje jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu.
Nawet mniej doświadczony szef kuchni będzie w stanie go zrobić!
Zapraszam ;-)
Składniki dla 2 osób:
200 g lodów cytrynowych
2 kieliszki do wódki wina prosecco(może być białe wytrawne jeśli nie macie prosecco)
1 kieliszek białej wódki
Mój kieliszek wódki to 1.35Fl.oz(według przeliczeń internetowych 40 ml)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Miksujemy aż napój osiągnie pożądaną konsystencję - prawie gładką. Rozlewamy w równych ilościach do kieliszków typu flute - przypominających kieliszek do szampana .
Podajemy ze słomką !
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2015/02/sorbetto-takie-jakie-podaja-we-woszech.html