ßßß
 
            
         Składniki na 2 osoby:200 gr makaronu linguine200 gr liści mleczu40 gr masła1 szalotka1 ząbek czosnku40 gr parmigianoPrzygotowanie:Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W czasie, kiedy gotuje się woda, oczyszczamy i myjemy liście mleczu kilka razy w wodzie.
Składniki na 2 osoby:200 gr makaronu linguine200 gr liści mleczu40 gr masła1 szalotka1 ząbek czosnku40 gr parmigianoPrzygotowanie:Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W czasie, kiedy gotuje się woda, oczyszczamy i myjemy liście mleczu kilka razy w wodzie. Jeżeli zatrzymaliśmy korzeń to go odkrajamy. Gotujemy w wodzie 15 minut.
Jeżeli zatrzymaliśmy korzeń to go odkrajamy. Gotujemy w wodzie 15 minut. Odcedzamy i kroimy liście.
Odcedzamy i kroimy liście. Na patelnie rozpuszczamy mas ł o i smażymy szalotkę z czosnkiem.
Na patelnie rozpuszczamy mas ł o i smażymy szalotkę z czosnkiem. Dodajemy pokrojone liście i zalewamy wodą(1/2 szklanki) i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy pokrojone liście i zalewamy wodą(1/2 szklanki) i gotujemy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy makaron na patelnie i mieszamy. Dodajemy starty ser. Ser wtedy fajnie się rozpuści z masłem. Poddajemy od razu.Co Wy na to ?Smacznego!Warto wiedzieć !Niezwykle ceniona jest wiosenna kuracja oczyszczająca. Wiosną, należy codziennie przez 2 tygodnie przed kolacją zjadać po 3 łyżki usiekanego świeżego (liście i korzenie) mniszka, ewentualnie przyprawionego sokiem z cytryny.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)
Wrzucamy makaron na patelnie i mieszamy. Dodajemy starty ser. Ser wtedy fajnie się rozpuści z masłem. Poddajemy od razu.Co Wy na to ?Smacznego!Warto wiedzieć !Niezwykle ceniona jest wiosenna kuracja oczyszczająca. Wiosną, należy codziennie przez 2 tygodnie przed kolacją zjadać po 3 łyżki usiekanego świeżego (liście i korzenie) mniszka, ewentualnie przyprawionego sokiem z cytryny.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)