Wykonanie
Przepis na
paprykę faszerowaną
mięsem mielonym w pikantnym wydaniu- z
fasolą,
kukurydzą i
kuskusem - spróbujcie koniecznie :)SKŁADNIKI

4 duże
papryki1
cebula3 ząbki
czosnku250
mięsa mielonegowołowo-wieprzowego80g
kaszki kuskus1/2 puszki
czerwonej fasoli1/2 puszki
kukurydzy1
papryczka chili100g
przecieru pomidorowegosól,
pieprz,
kmin rzymskioliwa/olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE
Kaszkę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem, solimy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 5 minut.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy posiekany
czosnek z
cebulą pokrojoną w kostkę.Dodajemy
mięso mielone, rozdrabniamy je i doprawiamy
solą,
pieprzem i łyżeczką
kminu rzymskiego.Gdy się usmażymy dodajemy pokrojoną drobno
papryczkę chili,
przecier pomidorowy oraz
kuskus. Dokładnie mieszamy.Na koniec wsypujemy
fasolę i
kukurydzę i smażymy razem kilka minut.Ścinamy wierzchy
papryk i usuwamy gniazda nasienne. Nadziewamy
papryki farszem.

Wkładamy do naczynia żaroodpornego,podlewamy niewielką ilością
wody i wstawiamy piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Pieczemy 40-45 minut pod przykryciem.

Smacznego :)