Wykonanie
Najlepsze pod słońcem
lody, a do tego tylko z dwóch składników… pewnie domyślacie się, że mam na myśli –
lody z
bananów ! Słynne nana ice cream skradły podniebienie niemal każdego kto je spróbował, także, jeśli jeszcze ich nie robiliście to koniecznie łapcie za blender i ukręćcie te pyszne
lody. Na śniadanie dziś zaserwowałam spoooorą porcję z pierwszych sezonowych
malin oraz
jagód, z dodatkiem
gorzkiej czekolady z 100% ziaren
kakao oraz słodkiej kokosowej
chałwy lnianej . Nic więcej do szczęścia nie potrzeba, a przecież wiadomo, że na wszelkie smutki micha
lodów jest najlepszaJak jest nieco chłodniej to do składników dopiszcie koc, którym owijamy się zajadając
lody 😉

malinowo-
bananowe lody z
gorzką czekoladą 100% oraz
jagodowo-
bananowe podane z
kokosową chałwą lnianąraspberries-
banana ice cream with dark chocolate and blueberries-
banana ice cream served with coconut flax seeds halavahSkładniki: (jedna duuuża lub dwie średnie porcje)

2 zamrożone
bananyok. 1/2 szklani zamrożonych
malinok.1/2-3/4 szklanki zamrożonych
jagód2 świeże
daktylegorzka czekolada,
kokos,
masło orzechowe lub inne, dowolne dodatki
Banana wraz z
daktylem i
malinami umieścić w blenderze i zmiksować z 1/4 szklanki
wody, a na koniec wymieszać z posiekaną
gorzką czekoladą. Przełożyć do miski. Następnie to samo zrobić z drugim
bananem i
jagodami. Przełożyć i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dziękuję Wam za wczorajsze pocieszające słowa wsparcia. Trzymam się i mam nadzieję, że damy sobie wszyscy radę, nie
tracę wiary. Trzeba być silnym do końca… Dziadek taki był. Tak silny, opiekuńczy i pełen dobroci, że nie da się tego wyrazić prostymi słowami.Zdjęcia nie są najlepszej jakości teraz. Jednak to
daje mi możliwość oderwania się od wszystkiego, zajęcia się czymś. Pozwalam myślą, żeby odbiegły na chwilę w inną ścieżkę, zmieniły bieg…Miłego dnia i wspaniałych wakacji!
