ßßß
SkładnikiLody350 g serka ricotta0,5 szklanki mleka kokosowego250 g malin (0,5 standardowego większego opakowania)100 g gorzkiej czekolady3/4 szklanki zmiksowanych daktyli (wcześniej namoczonych)2 duże i dojrzałe bananyPosypka50 g czekolady gorzkiej250 g malin
PrzygotowanieCzekoladę posiekać. Wszystkie składniki na lody oprócz posiekanej czekolady włożyć do pojemnika i miksować, aż masa będzie całkowicie gładka i jednolita. Następnie wsypać czekoladę i wymieszać. Wyłożyć masę do naczynia, w którym będą zamrażane lody. Posypać wierzch malinami i posiekaną czekoladą. Wstawić do zamrażalnika na około 6-8 godzin lub na całą noc. Przed podaniem należy dać im trochę odpocząć w temperaturze pokojowej, aby nieco zmiękły i były wygodniejsze w porcjowaniu.