Wykonanie
Dziś piszemy
język angielski, a przed nim – swoją
drogą, przedmiotem moich zainteresowań, najlepiej sprawdza się duża dawka
CZEKOLADY . Na śniadanie serwuję, więc miseczkę ultra czekoladowej owsianki . Gęstej za sprawą jesiennej dyni, którą miałam przyjemność odnaleźć jeszcze gdzieś z zakamarkach zamrażalkiJak
dynia to kokosowa nuta – pasuje tutaj idealnie, za sprawą
mleczka kokosowego owsianka jest niezwykle kremowa i aromatyczna. Oczywiście, najlepszej
słodyczy dodają
daktyle, gotowane z owsianką. Dla zdrowia dorzucam
jagody goji oraz ulubione chrupiące
nerkowce . Miseczka szczęścia, niech przyniesie mi je na dzisiejszych egzaminach
czekoladowo-kokosowa owsianka z
siemieniem lnianym,
dynią i
daktylami podana z
jagodami goji,
nerkowcami oraz wiórkami kokosowymichocolate-coconut oatmeal with flax seeds, pumpkin puree and dates served with goji berries, cashews and desiccated coconut*oczywiście,
nerkowców dwa
razy więcej w środku – polecam wmieszać do ugotowanej owsianki 😉Składniki:5 łyżek
płatków owsianych
łyżka
siemienia lnianegoporządna łyżka
dyniowego puree (lub dwie; jesień 2014)szklanka
mleka roślinnego (
sojowe, w tym 1/4 szklanki
mleczka kokosowego)kilka posiekanych
daktylikopiasta łyżeczka
kakaodowolna ilość
gorzkiej czekolady (tu: 99%)
Płatki owsiane wraz z siemieniem,
daktylami oraz
kakao, zalać na noc
mlekiem. Rano gotować do gęstości z puree, a na koniec dodać jeszcze
czekoladę. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Wczoraj był całkiem przyjemny dzień. Wróciłam nieco wymęczona i głodna po starciu z matematyką, także jak najszybciej musiałam naładować wewnętrzny akumulator 😀
Potem odwiedził mnie pewien Pan, z duuużą paczką ! Co w niej?… Niedawno, z okazji zbliżającego się Tygodnia Wegetarianizmu: 10 maja – zachęcam gorąco do udziału, zaproponowano mi współpracę. Mam „przetestować” w swoich daniach
TOFU ! Oczywiście, że się zgodziłam, przecież je uwielbiam! W paczce znalazłam
tofu firmy Polsoja . Ta radość, gdy dostaje się tak miłe niespodzianki – bezcennaOtrzymałam nowości firmy – BioTofu w przeróżnych smakach . Tutaj możecie poczytać co nieco o tej
serii, a tym samym odwiedzić ich stronę na Facebooku . Cieszę się, że mam okazję spróbować to
tofu i wykorzystać w swoich potrawach, które z przyjemnością Wam tutaj zaprezentuję. Uważam, że
tofu firmy Polsoja odznacza się bardzo wysoką jakością, a tym bardziej
seria BIO . Warto po nie sięgnąć (to też jedno z najczęściej spotykanych w sklepach
tofu) nie tylko będąc wegetarianinem czy weganinem, gdyż jest naprawdę korzystne dla zdrowia i niesie ze sobą wiele pozytywnych właściwości. Można wykorzystać je na wiele wspaniałych sposobów. W najbliższych dniach zobaczycie moje propozycje podania, tymczasem odsyłam Was już tutaj, gdzie możecie przejrzeć parę pomysłów na
tofu.



Więcej na temat współpracy
będę zamieszczać tutaj .Udanego dnia!P.S. Rano, ale też szczególnie godz. 14 . 00 – 17 . 00 – proszę, mocno zaciśnijcie kciuki! Jeden z najważniejszych egzaminów. Dziękuję!
