ßßß Cookit - przepis na BIOrę TOFU !

BIOrę TOFU !

nazwa

Wykonanie

Dziś piszemy język angielski, a przed nim – swoją drogą, przedmiotem moich zainteresowań, najlepiej sprawdza się duża dawka CZEKOLADY . Na śniadanie serwuję, więc miseczkę ultra czekoladowej owsianki . Gęstej za sprawą jesiennej dyni, którą miałam przyjemność odnaleźć jeszcze gdzieś z zakamarkach zamrażalki
Jak dynia to kokosowa nuta – pasuje tutaj idealnie, za sprawą mleczka kokosowego owsianka jest niezwykle kremowa i aromatyczna. Oczywiście, najlepszej słodyczy dodają daktyle, gotowane z owsianką. Dla zdrowia dorzucam jagody goji oraz ulubione chrupiące nerkowce . Miseczka szczęścia, niech przyniesie mi je na dzisiejszych egzaminach
czekoladowo-kokosowa owsianka z siemieniem lnianym, dynią i daktylami podana z jagodami goji, nerkowcami oraz wiórkami kokosowymi
chocolate-coconut oatmeal with flax seeds, pumpkin puree and dates served with goji berries, cashews and desiccated coconut
*oczywiście, nerkowców dwa razy więcej w środku – polecam wmieszać do ugotowanej owsianki 😉
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych
łyżka siemienia lnianego
porządna łyżka dyniowego puree (lub dwie; jesień 2014)
szklanka mleka roślinnego (sojowe, w tym 1/4 szklanki mleczka kokosowego)
kilka posiekanych daktyli
kopiasta łyżeczka kakao
dowolna ilość gorzkiej czekolady (tu: 99%)
Płatki owsiane wraz z siemieniem, daktylami oraz kakao, zalać na noc mlekiem. Rano gotować do gęstości z puree, a na koniec dodać jeszcze czekoladę. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Wczoraj był całkiem przyjemny dzień. Wróciłam nieco wymęczona i głodna po starciu z matematyką, także jak najszybciej musiałam naładować wewnętrzny akumulator 😀 Potem odwiedził mnie pewien Pan, z duuużą paczką ! Co w niej?… Niedawno, z okazji zbliżającego się Tygodnia Wegetarianizmu: 10 maja – zachęcam gorąco do udziału, zaproponowano mi współpracę. Mam „przetestować” w swoich daniach TOFU ! Oczywiście, że się zgodziłam, przecież je uwielbiam! W paczce znalazłam tofu firmy Polsoja . Ta radość, gdy dostaje się tak miłe niespodzianki – bezcenna
Otrzymałam nowości firmy – BioTofu w przeróżnych smakach . Tutaj możecie poczytać co nieco o tej serii, a tym samym odwiedzić ich stronę na Facebooku . Cieszę się, że mam okazję spróbować to tofu i wykorzystać w swoich potrawach, które z przyjemnością Wam tutaj zaprezentuję. Uważam, że tofu firmy Polsoja odznacza się bardzo wysoką jakością, a tym bardziej seria BIO . Warto po nie sięgnąć (to też jedno z najczęściej spotykanych w sklepach tofu) nie tylko będąc wegetarianinem czy weganinem, gdyż jest naprawdę korzystne dla zdrowia i niesie ze sobą wiele pozytywnych właściwości. Można wykorzystać je na wiele wspaniałych sposobów. W najbliższych dniach zobaczycie moje propozycje podania, tymczasem odsyłam Was już tutaj, gdzie możecie przejrzeć parę pomysłów na tofu.
Więcej na temat współpracy będę zamieszczać tutaj .
Udanego dnia!
P.S. Rano, ale też szczególnie godz. 14 . 00 – 17 . 00 – proszę, mocno zaciśnijcie kciuki! Jeden z najważniejszych egzaminów. Dziękuję!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/05/czekoladowe-doadowanie-i-duuuza-paczka.html