Lubię taką typową, polską kuchnie,ale..jak dobrze wiecie jest ona często bardzo tłusta..Więc takie dania rzadko kiedy znajdziecie na moim stole.. Jakiś czas temu jadłam bigos,i tak sobie przypomniałam o kapuście,którą kiedyś robiła moja mama. Musiałam ją zrobić..ten smak 'chodził' za mną,noo tydzień albo i lepiej W końcu się doczekałam! Kupiłam kapustę i zrobiłam. Mmmm...pychaa !Składniki:2-3 kg kapusty kiszonej4 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 kg mięsa mielonegosól i pieprz do smaku2 liście laurowe2 ziela angielskiecebula1 łyżka mąki1 łyżka olejuKapustę dobrze wyciśnij i wypłucz. Po czym ugotuj dwa razy. Ugotowaną kapustę odstaw by ostygła. Wypłucz i wyciśnij a następnie posiekaj. Do kapusty dodaj mięso mielone,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wymieszaj.Cebulę drobno posiekaj. Z mąki i oleju przygotuj zasmażkę,dodaj cebulę i lekko podsmaż. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do kapusty i dokładnie przemieszaj. Kapustę przełóż do blaszki do pieczenia i piecz w 190 C przez ok 2 godziny.