ßßß
(1 miseczka)- 2 bardzo dojrzałe awokado (jeśli kupiłaś twarde, włóż je na 2-3 dni do papierowej torebki,powinny zmięknąć :) )- 1 średnia cebula- 1 ząbek czosnku- 1 papryczka peperoncino- 1 łyżka oliwy- sok z 1/2 cytryny- tajemniczy składnik! - 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych (oczywiście, możesz jepominąć, ale idealnie uzupełniają całą tą kompozycję smakową)- sól, pieprzAwokado rozgniatam widelcem (obywam się bez blendera, gdyż uważam, że użycie go niszczy idealną strukturę naszego guacamole).Cebulę i czosnek kroję w bardzo drobną kosteczkę, dodaję do awokado.Do masy wlewam łyżkę oliwy, sok z 1/2 cytryny. Dodaję rozgniecioną papryczkę peperoncino, nieaktywne płatki drożdżowe i wszystko dokładnie mieszam. Solę i pieprzę do smaku.Podaję z chrupkim chlebkiem skandynawskim .Pycha!