Śniadanko, które przywiozłam prosto z Irlandii - pyszna opiekana kanapka z sałatą, pomidorem, bekonem i awokado. Może do mało kalorycznych nie należy, ale na pewno jest zdrowsza od proponowanych przez wiele lokali fast foodów (jakoś trzeba sobie wytłumaczyć te kulinarne grzeszki :D). Pyszna i chrupiąca, polecam wypróbować :-)Składniki:2 kromki tostowego pieczywarazowego2 plastry bekonu3 liście sałaty1/2 pomidora1/2 awokado1 łyżka majonezu1 łyżka masła1. Na patelni roztapiamy masło i rumienimy na nim kromki chleba. Następnie na tej samej patelni mocno podsmażamy bekon. Pomidora i awokado kroimy w plastry, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.2. Kromki pieczywa smarujemy majonezem, układamy sałatę, bekon, pomidora i awokado. Dwie kanapki łączymy w jedną. Dla ułatwienia w jedzeniu możemy spiąć je wykałaczką.SMACZNEGO :-)