Wykonanie
Wszelkiego rodzaju pasty to świetny dodatek do kanapek . Może też być podana jako przystawka . Nie bez znaczenia jest również fakt iż jest to sposób na nie zjedzoną
rybę z wczorajszego dnia. I właśnie o takim przepisie chcę napisać.
Skład na dwie porcje1
ryba z grilla ( może być pieczona , smażona)2
jajka ugotowane na twardo1 pęczek
szcypioru1 łyżka
majonezu1 łyżeczka
masła1
pomidor1/2 główki
sałaty pierzastejSposób wykonania
Rybę ,
jajko rozdrabniam (ja to robię widelcem ,ponieważ blender
zrobi papkę a moja rodzinka nie lubi takich papek) dalej dodaję :
masło,
majonez. Dokładnie mieszam .
Soli i
pieprzu nie dodaje ponieważ
ryba była porządnie przyprawiona( została mi z
pstrąga w papilotach)
Na talerzyk rozdrobniona
sałatka,pokrojony
szczypior i kilka plasterków
pomidora.Lekko
solę i na to gruba warstwa pasty, właściwie wałek z pasty .--------------------------------------------------------------------------------------------------------------