ßßß Cookit - przepis na Rukola na ciepło

Rukola na ciepło

nazwa

Wykonanie

Zdania na temat tak przygotowanej rukoli , były w naszym domu podzielone - mnie smakowało bardzo, mojemu mężowi nieco mniej. Tak czy inaczej to świetny pomysł na zagospodarowanie nawet lekko przywiędłej rukoli. Lekko ostrawe zielsko, dobry dodatek do ryb czy mięs. Polecam!
Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Seal
składniki
300 g rukoli
masło
1 świeża papryczka chili, lub do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz
przygotowanie
Rukolę umyć strząsnąć nadmiar wody. W dużej patelni rozpuścić masło na średnim ogniu, dodać wilgotną sałatę, smażyć mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną chili, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do mięsa lub ryby. Smacznego!
Źródło:http://staregary.blogspot.com/2015/05/rukola-na-ciepo.html