Wykonanie
Zdania na temat tak przygotowanej
rukoli , były w naszym domu podzielone - mnie smakowało bardzo, mojemu mężowi nieco mniej. Tak czy inaczej to świetny pomysł na zagospodarowanie nawet lekko przywiędłej
rukoli. Lekko ostrawe zielsko, dobry dodatek do ryb czy
mięs. Polecam!Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Seal
składniki300 g
rukolimasło1 świeża
papryczka chili, lub do smaku1 łyżeczka
soku z cytrynysól i świeżo zmielony
pieprzprzygotowanie
Rukolę umyć strząsnąć nadmiar
wody. W dużej patelni rozpuścić
masło na średnim ogniu, dodać wilgotną
sałatę, smażyć mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną
chili,
sok z cytryny, doprawić
solą i
pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do
mięsa lub
ryby. Smacznego!