Wykonanie

Trochę znudzona koktajlami, podam Wam
sałatkę owocową. Wystarczy chwilę schłodzić ulubione
owoce, polać
gruszkowym jogurtem i mamy gotowy deser w pięć minut. Trzeba pamiętać tylko o dwóch rzeczach,
owoce powinny być bardzo dojrzałe, a porcje odpowiednio dużeSkładniki na 3 pucharki do
lodów:1
banan1
jabłko, odmiany Lobo, w kostkę1
kiwi, w kostkę1
pomarańczagarść wydrylowanych
czereśni10 małych
truskawek, połówkikilka kropel
cytrynysos:1 bardzo dojrzała
gruszka2 łyżki
jogurtu naturalnegokilka listków
mięty1 roztarty
goździkBanana przekroić wzdłuż, każdą połówkę jeszcze raz wzdłuż i pokroić w kostkę. Wymieszać z
jabłkiem i skropić
sokiem z cytryny.
Pomarańczę ściąć z góry i z dołu. Postawić na desce i ścinać skórkę, aż do miąższu. Obraną
pomarańczę wziąć do ręki i wycinać,
ostrym nożem fileciki. Każdy przekroić na pół. Dodać wszystkie
owoce do
jabłek i
bananów.Sos.
Gruszkę obrać, wydrążyć gniazdo i zmiksować z
miętą. Dodać
jogurt i
goździka. Wymieszać z
owocami, ozdobić
czekoladową miętą i od razu podawać.