ßßß Cookit - przepis na Miętowa sałatka, na ciepło, z cytrynową doradą. BLW

Miętowa sałatka, na ciepło, z cytrynową doradą. BLW

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 dorady
sok z połówki cytryny na sałatkę:
pół brokuła
400 g bobu
10 malutkich, młodych ziemniaków
50 g posiekanych, uprażonych pistacji
1 łyżka bułki tartej
czubata łyżka masła
garść posiekanej mięty
Ryby wyfiletować. Zamarynować w soku z cytryny i zostawić, w lodówce, na 2 godziny. Ziemniaki wyszorować i ugotować. Bób zalać zimną wodą i gotować 3 minuty. Przełożyć do lodowatej wody i odcedzić. Obrać z łupinek. Brokuła ugotować 3 minuty i odsączyć na sitku. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą i pistacje. Po chwili dołożyć bób i ziemniaki, dokładnie wymieszać. Na końcu dodać brokuła i miętę. W tym czasie upiec doradę.
Źródło:http://gotujekomus.blogspot.com/2015/06/mietowa-saatka-na-ciepo-z-cytrynowa.html