Wykonanie

No co mam Wam powiedzieć, wygląda na to, że już nigdy nie kupię kupnego. I jeszcze, że zniknął w jeden dzień. Może za sprawą ciepłych bułeczek, a może dlatego, że był taki kremowy, dyskretnie
cytrynowy i kusząco drażniący nozdrza,
ostrym chrzanem...Składniki na... no właśnie, zapomniałam zważyć:2
jogurty naturalne (używam z Biedronki, typu greckiego)6 łyżek
śmietany kremówki1/4 łyżeczki sproszkowanej
skórki cytrynowej2 łyżki świeżego, startego
chrzanułyżeczka
miodu rzepakowego (po 1 rż, można dać
syrop)szczypta
soli (chyba, że tak jak u mnie, zniknie w jeden dzień)tetrowa pieluchasitkomiskaWszystkie składniki wymieszać. Pieluchę wyłożyć na sitku, przełożyć masę
jogurtową i związać w tobołek. Sitko położyć na miskę i włożyć na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie zmienić pieluchę i znowu odstawić na 12 godzin. Później upiec
bułki i nie wychodzić z domu, bo po co...

