Wykonanie

Odkąd sama piekę
chleby, rzadko kupuję
bułki. Pewnie dlatego, zdarza mi się o nich zapomnieć, choć chlebak wcale przepastny nie jest ;) Można pozwolić im wyschnąć i zrobić domowej roboty panko lub wypełnić środki ulubioną jajecznicą i cieszyć się chrupiącym śniadaniem, z wkładką :)Składniki:3
bułki, podłużne3 duże
jajka2 łyżki
zielonego groszku1
młoda cebula, w kostkę1
pomidor, średni, bez skóry3 plastry
szynki serano , w kostkę3 wiórki
masła1 łyżka posiekanego
szczypioru + trochę do posypaniapecorino do posypania
Cebulę zeszklić razem z
szynką. Dodać
pomidora,
groszek i odparować płyn. Wbić
jajka, dodać
szczypior doprawić
solą i
pieprzem, smażyć do ścięcia. Z
bułek wydrążyć środki, na dnie ułożyć odrobinę
masła, po dwie łyżki jajecznicy i posypać startym pecorino. Zapiekać do zrumienienia, pod grzałką piekarnika. Podać posypane
szczypiorem i różnymi
sałatami.