Wykonanie
Sezon na
paprykę uważam za otwarty. U mnie słoiki już gotowe! Tym razem przepis na
paprykę marynowaną oczywiście z przepisu s Anastazji z książki 153
przetwory i dania
mięsne. Z podwójnej porcji zalewy wychodzi mi około 3 słoików 0,9l i 1 słoik 0,5 l.
Składniki:
paprykazalewa3,5 szklanki
wody3/4 szklanki
octułyżka
soli3/4 szklanki
cukruziarna
pieprzuziele angielskieliście lauroweWykonanie:Z podanych składników ugotować zalewę i ją ostudzić.
Paprykę umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić według uznania, napełnić nią słoiki dodając po kulce
ziela angielskiego,
pieprzu i po jednym liściu laurowym.
Paprykę zalać zalewą, zakręcić słoiki i pasteryzować około 8 minut.Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronka :