ßßß
Cookit - przepis na Pychotkaaa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pychotkaaa
Składniki
Biszkopty
Cukier
Mak
Proszek do pieczenia
Białko
Miód
Mleko
Zapach migdałowy
Bakalie
Śmietana kremówka
Żelatyna
Cukier puder
Masło
Orzechy
Żółtko
Spirytus
Wykonanie
Przepis na przepyszny makowiec śnieżny z
bitą śmietaną
i masą
orzechową
oraz
makiem
według przepisu siostry Anastazji pochodzący z książki 100 nowych ciast.
Biszkopt
składniki:6 jaj1 szklanka
cukru
kryształu1 szklanka
maki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
Masa Iskładniki:25 dag
maku
mielonego10 dag
cukru
kryształu3
białka
2 łyżki
miodu
1/2 szklanki słodkiego
mleka
olejek migdałowy
20 dag
bakalii
(ja natomiast użyłam gotowej masy makowej z puszki)Masa IIskładniki:1/2 l
śmietany kremówki
3 łyżeczki
żelatyny
2-3 łyżki
cukru pudru
Masa IIIskładniki:20 dag
masła
10 dag
cukru pudru
15 dag
orzechów
mielonych1/2 szklanki
mleka
3
żółtka
spirytus
(do smaku)Wykonanie:
Biszkopt
Białka
ubić na sztywno, dodać
cukier
i
żółtka
. Dodać
mąkę
zmieszaną z
proszkiem do pieczenia
. Piec w temperaturze 160-180 stopni ok 30-40 minut.Masa IWszystkie składniki wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej masy.Masa II
Żelatynę
rozpuścić w 1/4 szklanki
wody
.
Śmietanę
ubić z
cukrem
, dodając letnia
żelatynę
. Wymieszać.Masa III
Mleko
zagotować, zalać
orzechy
i wymieszać.
Masło
utrzeć z
cukrem
, dodać
żółtka
, przestudzone
orzechy
i
spirytus
.Przełożenie ciasta:
Biszkopt
- masa I - masa II - masa III
Źródło:183 nowe przepisy Siostry Anastazji
Źródło:
http://lubieessc.blogspot.com/2014/01/makowiec-sniezny-wg-siostry-anastazji.html
Przepisy powiązane
makowiec pod orzechową pierzynką
makowiec pod orzechową pierzynką
makowiec pod orzechową pierzynką
makowiec pod orzechową pierzynką
makowiec pod orzechową pierzynką
Składniki powiązane (0)