Wykonanie
W ubiegłym roku, kiedy jeszcze nie prowadziłam bloga, dość często przygotowywałam placuszki jaglane. Później przez długi czas ich nie robiłam, a dzisiaj odświeżam przepis i dzielę się nim z
wami.Jeśli nie macie rano zbyt dużej ilości czasu,
kaszę jaglaną możecie ugotować wieczorem, a rano wymieszać ją z resztą składników i smażyć.
Mąkę ryżową oczywiście możecie zastąpić pszenną, żytnią czy orkiszową, według gustu.Swoje śniadanko podałam z
jabłkiem,
miodem i
płatkami migdałów.Składniki na 16 sztuk:100g
kaszy jaglanej2
banany2
jajkałyżka
cukru waniliowego40g
mąki ryżowejproszek do pieczeniaKaszę jaglaną gotujemy z
bananami, na wodzie przez około 15 minut.Gdy będzie gotowa dodajemy do niej
jajka,
mąkę ryżową,
proszek do pieczenia i ewentualnie
cukier waniliowy. Całość mieszamy łyżką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Placuszki smażymy na
oleju kokosowym lub suchej patelni.Smacznego:)