Wykonanie
Bardzo często przygotowuję prostą pieczoną
cukinię . ale ostatnio zapragnęłam zmiany i postanowiłam ją nieco ulepszyć.
Żółty ser zamieniłam na
mozzarellę i dodałam plastry
pomidorów. Pomysł okazał się świetny.
Cukinia w takiej wersji smakuje genialnie i nadal jest prościutka w przygotowaniu. Jest to idealna przekąską czy dodatek do obiadu.Składniki:nieduża
cukinia6 niedużych
pomidorów125g
mozzarellisólpieprzoreganobazyliaCukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Układamy ją na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na nią kładziemy
pomidory pokrojone w plastry oraz małe kawałeczki
mozzarelli.Całość przyprawiamy
solą,
pieprzem,
bazylią i
oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut.Podajemy gorące lub zimne.Smacznego:)