ßßß



Składniki:Tortownica śr 24 cm100 g okrągłych biszkoptów400 ml śmietanki 30%1 łyżka soku z cytryny3 czubate łyżki cukru pudru1 galaretka agrestowa1 galaretka truskawkowa20 dag jeżyn15 dag borówkiwinogrona zieloneSposób przygotowania:Tortownicę wykładamy biszkopcikami.Można je lekko nasączyć ponczem -ale niekoniecznie. Między biszkopty kładziemy połówki winogrona.Galaretkę agrestową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, truskawkową tak jak w przepisie na opakowaniu.Zostawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na puszysto z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem, do masy wlewamy tężejącą galaretkę agrestową.Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy łyżką .Następnie posypujemy suchymi owocami, zalewamy całość tężejącą truskawkową galaretką. Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.Podajemy.Smacznego!http://www.porcelanabogucice.pl/index.php