Wykonanie
Przepis na dwuskładnikowe placki
bananowe to już klasyk w społeczności fitnesiaków. Niektórzy - tak jak ja - dodają do nich jeszcze odżywkę proteinową, bo zmienia konsystencję na bardziej konkretną. Jeśli mam być szczera, mimo uwielbienia do gotowania mogłabym jeść je codziennie, z różnymi dodatkami. Postanowiłam jednak sprawdzić jak to samo ,,ciasto'' sprawdzi się w formie gofrów i naprawdę
daje radę.Te gofry są mięciutkie, słodkie z delikatnie przypieczonymi brzegami. Świetnie komponują się ze wszystkimi
owocami i sosami, dzięki zmianie smaku odżywki można manewrować smakiem gofrów no i co najważniejsze - są szybkie i mega proste do zrobienia. W dzisiejszej wersji ze świeżymi
malinami i ,,sosem''
waniliowym.►
jajko [2 sztuki rozmiar L]►
banan [130 g / średnia sztuka]►
maliny [100 g]► izolat
białka o smaku
waniliowym [20 g]►
jogurt grecki light 3,5 % tł. [150 g]W misce zmieszać:
jajka, rozgniecionego
banana i 15 g odżywki
białkowej.Wylać na rozgrzaną gofrownicę (jeśli nie jest ceramiczna można wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym
olejem rzepakowym) i smażyć ok. 10 min (czas może się różnić od mocy gofrownicy).W miseczce zmieszać
jogurt z pozostałymi 5 gramami odżywki.Gotowe gofry ozdobić
owocami i polać ,,sosem''.