Wykonanie


Granola to smaczna i zdrowa przekąska, która jest również wspaniałym
dodatkiem do deserów. Dziś proponuję moją wersję tej owsianej mieszanki, do której dorzuciłam moje ulubione
bakalie. Oczywiście zamiast
moreli i
żurawiny można użyć innych
suszonych owoców. Obok przepisu na granolę przedstawiam również szybki szybki,
jogurtowy deser z jej dodatkiem. Smacznego:)3 szklanki
płatków owsianych (górskich),1/2 szklanki
migdałów,3/4 szklanki
suszonej żurawiny,1/2 szklanki
miodu,1/2 szklanki
oleju,1/2 łyżeczki
cynamonu,1/2 szklanki
wiórków kokosowychWymieszać
płatki,
cukier,
cynamon i posiekane
orzechy. Dodać
miód i
olej, dobrze wymieszać. Masę rozłożyć na wyłożoną papierem blaszkę, piec w 170 stopniach ok. 35 minut, mieszając co 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika połączyć z
żurawiną, posiekanymi
morelami i
kokosem.Szybki deser
jogurtowy z granolą:duży kubek
jogurtu greckiego,kilka łyżek granoli,ulubione świeże
owoceDo szklanek wyłożyć na przemian warstwę
jogurtu, granoli i pokrojonych
owoców.