Wykonanie
Jeśli
kasza jęczmienna kojarzy wam się tylko z dodatkiem do obiadu, to
pora to zmienić i ugotować ją na
mleku - gwarantuję, że nie zawiedziecie się :)Po-nie-dział-ekPonie-dzielidział-amek-spresowoChybaŻartujesz
Kasza jęczmienna (na słodko) na
mleku z
orzechami laskowymi i
malinamiPrzepis:/ 1 porcja /składniki:50 g drobnej lub średniej
kaszy jęczmiennej250 ml
mlekaew.
cukier, szczypta
solijak zrobić?
Kaszę przełożyć do garnka, zalać 150 ml
mleka i całość zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować pod przykryciem i mieszać
kaszkę co jakiś czas, żeby nie przywarła do dna. Gdy
kasza wchłonie płyn, dolać pozostałe 100 ml
mleka. Gotować, aż wchłonie całość, ewentualnie w tym momencie posłodzić i posolić
kaszę, przełożyć na talerz. Gotową
kaszę jęczmienną podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie była to garść posiekanych
orzechów laskowych i zamrożonych
malin, smacznego!