Wykonanie
Powracam dyniowymi goframi po krótkiej przerwie spowodowanej złośliwością rzeczy martwych. A do gofrów mój ulubiony
dżem -
wiśniowo-
czekoladowy.Jako dziecko nienawidziłam deszczu. Teraz wydaję mi się, że wolę go bardziej niż słońce.
Gofry pełnoziarniste
dyniowe na
jogurciePrzepis:własny/ 5-6 gofrów - 2-3 porcje /składniki:80 g
mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubella)80 g puree z dyni80 g gęstego
jogurtujajkoszczypta
cynamonu,
gałki muszkatołowej i
soliczubata łyżeczka
cukru waniliowegoolej do gofrownicy jak zrobić?Wszystkie składniki wymieszać łyżką. Piec gofry w dobrze nagrzanej i wysmarowanej
olejem gofrownicy (około 3 minuty jednego gofra). Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z
cukrem czy
dżemem.