Wykonanie
Dziś pyszna, szybka a nawet bardzo szybka, przekąska. W dodatku tania i niezwykle smaczna. Wpadłam na ten pomysł przypadkiem , kiedy moje dziecię prosiło o pizzę a mi naprawdę nie chciało się robić
spodu do niej. Dziecko było zachwycone , ja spokojna i się nie napracowałam.Polecam Wam to danie :)Piztarta- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- 1 duży
pomidor- kilka
pomidorków koktjalowych- 1 opakowanie małych
serków typu
mozzarella- świeża
bazylia ( lub suszona),
sól,
pieprz do smakuW formie do tarty układamy
ciasto francuskie. Jeśli chcecie żeby ciasto po przekrojeniu było grubsze użyjcie 2 płatów ciasta ale takie też jest dobre. Na wierzch układamy
pomidora pokrojonego w plasterki i rozsypujemy
pomidorki przekrojone na pół.
Między pomidorki rozsypujemy
mozzarellę i posypujemy
bazylią,
solą i
pieprzem. Zapiekamy w temp. 180( z termoobiegiem) ok 15-20 min.