Wykonanie
Dziś chciałabym dodać najprostszy na świecie a jednocześnie nie wymagający pracy przepis na cząstki
kurczaka mojej mamyMamowy
kurczak :- cząstki
kurczaka- udka, piersi, skrzydełka, nawet cały
kurczak jak kto lubi-
przyprawa złocista do kurczaka np Kamisa-
papryka słodka i ostra mielona-
vegeta-
sól,
pieprz-
olejKurczaka- obojętnie co z niego mamy - dokładnie myjemy, osuszamy i smarujemy
olejem. Następnie posypujemy wszystkimi
przyprawami i odkładamy na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy ok 1,5 godziny co pół godziny odwracając i polewając powstałymi
sokami.Prawda , że proste? Jak ktoś chce może urozmaicić sobie tą wersję dodając,
ziół,
miodu lub
sosu sojowego robiłam na wszystkie sposoby i jest pyszne, w każdej wersji.