ßßß
(składniki na 2 porcje)2 kromki chleba razowego1/2 główki sałaty lodowej8 pomidorków koktajlowych1 duży ogórek gruntowy lub 1/2 szklarniowego1 mała czerwona cebula1/4 czerwonej papryki1 filet z kurczakaolejsól, pieprz, ostra paprykaSos tysiąca wysp:8 łyżek jogurtu naturalnego4 łyżki keczupu1/4 łyżeczki chilli1 płaska łyżka cukru (lub innego słodzidła, u mnie ksylitol)1 łyżka octu winnegosól, pieprz1. Sałatę lodową drobno siekamy. Pomidorki przekrawamy na pół, ogórka, cebulę i paprykę kroimy w plastry.2. Fileta kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, obsypujemy solą, pieprzem, papryką i podsmażamy do zarumienienia.3. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.4. Chleb kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Podsmażamy na małym ogniu do momentu aż grzanki zrobią się chrupiące.5. Na talerzach układamy sałatę. Polewamy ją obficie sosem, następnie układamy pomidory, ogórki, paprykę, filety, cebulę
