ßßß
Cookit - przepis na MATIASY LEKKO CZOSNKOWE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
MATIASY LEKKO CZOSNKOWE
Składniki
Matias
Czosnek
Cebula
Ogórek konserwowy
Ocet
Pieprz
Olej
Wykonanie
Szukaj na blogupiątek, 31 października 2014Śledzika??? :-)
Składniki:kilka sztuk
matiasów
2 ząbki
czosnku
2
cebule
3
ogórki konserwowe
łyżka
octu
pieprz
olej
Wykonanie:
Matiasy
moczymy ok 1h.
Cebulę
kroimy w drobną kostkę,
czosnek
drobno siekamy. W miseczce mieszamy
cebulę
z
czosnkiem
, dodajemy łyżkę
octu
.
Ogórki
kroimy w kostkę. W słoiku (miseczce) układamy warstwowo:
śledzie
,
cebulę
z
czosnkiem
,
ogórek
aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę lekko
pieprzymy
. Zalewamy
olejem
. Chłodzimy w lodówce kilka godzin.
Drukuj
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/12/matjasy-lekko-czosnkowe.html
Przepisy powiązane
Śledź w oleju.
Śledź w oleju
ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I OGÓRKIEM W OLEJU
ŚLEDŹ Z ANANASEM
Śledzie w czerwonej cebuli
Składniki powiązane (0)