ßßß Cookit - przepis na MATIASY LEKKO CZOSNKOWE

MATIASY LEKKO CZOSNKOWE

nazwa

Wykonanie

Szukaj na blogu
piątek, 31 października 2014
Śledzika??? :-)
Składniki:
kilka sztuk matiasów
2 ząbki czosnku
2 cebule
3 ogórki konserwowe
łyżka octu
pieprz
olej
Wykonanie:
Matiasy moczymy ok 1h. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebulę z czosnkiem, dodajemy łyżkę octu. Ogórki kroimy w kostkę. W słoiku (miseczce) układamy warstwowo: śledzie, cebulę z czosnkiem, ogórek aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę lekko pieprzymy. Zalewamy olejem. Chłodzimy w lodówce kilka godzin.
Drukuj
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/12/matjasy-lekko-czosnkowe.html