ßßß Cookit - przepis na KIEŁBASA Z CZERWONĄ FASOLĄ

KIEŁBASA Z CZERWONĄ FASOLĄ

nazwa

Wykonanie

Składniki:
7-8 cienkich paróweczek
1 cebula czerwona
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
koncentrat pomidorowy
1 ząbek czosnku
papryka ostra, pieprz, sól, papryka słodka,
Wykonanie:
Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy, parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do cebuli. Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy. Fasolę, pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, gotujemy ok 10-5 minut,dodajemy wyciśnięty czosnek. Podsmażoną cebulę z kiełbasą przekładamy do garnka z fasolką i pomidorami, doprawiamy przecierem oraz przyprawami wg uznania.
Serwujemy najlepiej ze świeżym chlebem.
Szybciutka i tania przekąska na kolację lub jak kto woli danie obiadowe :) ze względu na przewagę kiełbaski nad fasolą - nazwane przeze mnie : kiełbasą z czerwoną fasolką, a nie fasolką po bretońsku.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/03/kiebasa-z-czerwona-fasola.html