Wykonanie
Połączenie może nie jest jakoś bardzo zaskakujące bo od dawna wiadomo, że "pleśniuch" pasuje do
orzechów i
winogron. Ale
sałatka jest warta wypróbowania jeśli ktoś jeszcze tych smaków ze sobą nie połączył jak i dla tych którzy wiedzą, że to strzał w dziesiątkę. Jest bardzo prosta i bardzo szybka. Kilka chwil i gotowe. W sam raz na szybkie spotkanie w gronie znajomych. Chociaż wcale nie trzeba nikogo zapraszać żeby móc raczyć się tą
sałatką:) Cztery proste składniki a efekt..cóż wypróbujcie sami.. Aha.. z dobrym
białym winem ta
sałatka stworzy zgrany duet:)
Składniki:ok 100 g
rukoliszklanka ciemnych
winogron120 g
sera pleśniowego (jedno opakowanie)garść
orzechów włoskichWykonanie:
Rukolę umyj i osusz. Przełóż na talerz lub do miski w której będziesz podawać
sałatkę.
Winogrona umyj i przekrój na pół. Posyp nimi
rukolę.
Orzechy posiekaj lub rozkrusz w dłoniach i także posyp nimi
sałatkę.
Ser pleśniowy pokrój w kawałki i rozłóż na
sałatce.Smacznego!