Wykonanie
Bardzo lubię
zioła prowansalskie. Mają wiele zastosowań. Dorzucam je niemal do wszystkiego. Nie wiem dlaczego wcześniej nie przyszło mi do głowy zrobienie mieszanki samodzielnie. Ale...od czego są przyjaciele:) Dziękuję, jak zwykle niezastąpionej Dominice za świetną inspirację. Aromat i smak
ziół jest niesamowity i w niczym nie przypomina mieszanki ze sklepowej półki. Za radą Dominiki
tymianek kupiłam w aptece. Podobnie jak
szałwię i
miętę. A ostatnio będąc na targu wypatrzyłam świeży cząber który ususzyłam:)
Składniki:Wszystkie
zioła powinny być suszone.1-1,5 łyżki
rozmarynu3 łyżki
bazylii3 łyżki
oregano3 łyżki
szałwii3 łyżki cząbru3 łyżki
mięty pieprzowej3 łyżki
majeranku3 łyżki
tymiankuWykonanie:Wszystkie
zioła wymieszaj. Przechowuj w zamkniętym słoiczku. Używaj do zup,
sosów, sałatek,
mięs, farszów i innych pysznych dań na które przyjdzie Ci ochota:)Ja dodałam nieco więcej
szałwii i
mięty. Więc eksperymenty są mile widziane.