Wykonanie
Przepis na jedną z moich ulubionych zup. Staram się w te upały jednak nie robić w domu zup tylko drugie dania , ale już mi się znudziły ciągle
ziemniaki z
mięsem , więc padło na krupnik. Ta tradycyjna , polska zupa często gości u mnie na
stole . Tutaj akurat na drobiowym wywarze , jednak i na żeberkach smakuje genialnie. Zresztą , czy jest ktoś kto nie zna tej zupy ?
Składniki :* 2 skrzydełka z
kurczaka* 2 podudzia z
kurczaka*
marchew ,
pietruszka ,
seler ,
por* około 6-7 większych
ziemniaków* pół woreczka
kaszy jęczmiennej* ziarenka
pieprzy ,
ziela angielskiego ,
listek laurowyPrzygotowanie :Zagotować
mięso razem z warzywami ( bez
ziemniaków ) oraz
przyprawami. Gdy
marchewka jest miękka wrzucam
kaszę i pokrojone
ziemniaki w małą kostkę . Gotuję do miękkości
ziemniaków. Można posypać
natką pietruszki.
Dzisiaj 1000 odsłon na blogu . Dziękuję WAM bardzo ! I zapraszam na rozdanie które trwa jeszcze do niedzieli. Miłego dnia !