Wykonanie
Dzień dobry!Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować zdrowe, nieco dietetyczne (brak
cukru, zamiast niego
miód) babeczki z
marchewką.
Delikatne, mocno jajeczne i pożywne. Idealne na drugie śniadanie.Zapraszam!Składniki:60 g
mąki pszennej75 g
mąki orkiszowej1 łyżeczka
proszku do pieczenia125 g
jogurtu naturalnego1 duża
marchew2
jajka2
białka1,5-2 łyżki
mioduWykonanie:Składniki mokre dokładnie łączymy w jednym naczyniu, dodajemy stopniowo składniki suche i dokładnie mieszamy.Foremki na muffiny wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 st. ok. 15 minut, do suchego patyczka.
Babeczki same w sobie są słodkie, jednak jeśli jesteś łasuchem, polej je
miodem lub
syropem przed podaniem.Smacznego!