Znacie ten zapach - leśne grzyby, cebulka...? Zapach lasu? Zapach jesieni? Na prawdziwą grzybową ucztę zaprosiła mnie ostatnio moja siostra. Było przepyszne. Z daniami z grzybów jest tak, że niekoniecznie ładnie się prezentują, ale ... smakują wyśmienicie.Składniki:500 g wyczyszczonych leśnych grzybów1 duża cebulka2 łyżki masła - najlepiej klarowanego250 ml śmietany (u mnie 30%, ale może być też słabsza)sólpieprznatka pietruszkiSposób przygotowania:Cebulkę pokrój drobno i podsmaż na rozgrzanym maśle. Zeszklij. Dodaj oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Duś około 15 minut na małym ogniu. Zalej śmietanką, dopraw solą i pieprzem. Duś kilka minut, aż śmietanka się zredukuje. Posyp natką pietruszki.Podawaj z ziemniakami lub świeżym chlebem.