Wykonanie
Kanapki - nieodzowny element domowych jadłospisów. Podajemy je najbliższym na śniadanie, kolację, a także na wynos. Do szkoły, na wycieczkę i w każdej innej sprzyjającej sytuacji w naszych torbach i plecakach królują kanapki ;). Skoro jest to tak ważny element domowego żywienia, że nie do ominięcia, warto zadbać o różnorodność składników, z których powstają. Tak by poza walorami smakowymi dostarczały również składników odżywczych.Oto moja propozycja na pyszne, a do tego zdrowe kanapki niestandardowe.
Składniki (dla jednej osoby):2 kromki
pieczywa żytniego, wieloziarnistego2 cienkie plastry
łososia wędzonegoserek typu Philadelphiaplaster
sera żółtego mierzwionego1-2
suszone pomidory2 liście
sałaty zielonej, lodowej lub rzymskiejPrzygotowanie:
Pieczywo smarujemy
serkiem. Układamy
sałatę i
łososia. Na wierzch kładziemy posiekanego
pomidora suszonego. Gotowe.Cała gama pysznych smaków i witamin w pakiecie. Pyszności. Polecam oderwanie się od kanapkowej rutyny i eksperymenty kuchenne w tym zakresie. Tylko na zdrowie nam to wyjdzie