Wykonanie
Osobiście wolę nachosy niż
chipsy. Wydają mi się „lżejsze” ale nigdy nie wnikałam jaka jest prawda :).Jeśli mamy chwilę (naprawdę chwilę) możemy je wzbogacić nie tylko dipem. Do zimnego
piwa polecam nachos zapiekane z
serem. Można dobrać różnego rodzaju dodatki. Co kto lubi.
Print RecipeDanie PrzekąskiKuchnia MeksykańskaPorcje Czas przygotowania4 osoby 10 minutCzas gotowania5 minutPorcje Czas przygotowania4 osoby 10 minutCzas gotowania5 minut
Nachos zapiekane z
seremPrint RecipeDanie PrzekąskiKuchnia MeksykańskaPorcje Czas przygotowania4 osoby 10 minutCzas gotowania5 minutPorcje Czas przygotowania4 osoby 10 minutCzas gotowania5 minutSkładniki1 paczka nachos(smak dowolny)100 g
żółtego sera3 szt.
suszonych pomidorów(opcjonalnie)1 łyżka
kaparów w zalewie(opcjonalnie)1 łyżka
oliwek(opcjonalnie)1 łyżka
ketchupu(opcjonalnie)Porcje: osobySposób przygotowaniaPiekarnik nastawić na grillowanie od góry, temperatura 175 stopni.Na blasze do pieczenia rozłożyć papier do pieczenia, na którym ułożyć nachos.
Ser żółty zetrzeć na tarce, a
pomidory suszone oraz
oliwki pokroić.
Startym serem posypać nachosy,
potem pomidorkami,
oliwkami i
kaparami, na koniec dodać kilka kleksów z
ketchup.Blachę wstawić do piekarnika na około 5 minut (aż
ser się rozpuści). Po upieczeniu całość przerzucić na duży talerz i podawać najlepiej z zimnym
piwem lub zimną colą.Share this Recipe