Wykonanie
Zdrowy i smaczny sznycel z
indyka w chrupiącym
sezamie. Propozycja na szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki" .Składniki:3 średnie sznycle z
indyka1 - 2
jajkaokoło 1/2 szklanki
mąkiokoło 1/2 szklanki
sezamupieprzsólolej do smażeniaPrzygotowanie:Sznycle o grubości około 1 cm delikatnie rozbić tłuczkiem. Posolić i posypać świeżo zmielonym
pieprzem.W głębokim talerzu roztrzepać
jajko dodając odrobinę zimnej
wody.Na płaski talerz wysypać
mąkę i przygotować drugi płaski talerz, na którym będziemy obsypywać sznycle
sezamem.Sznycle obtoczyć w
mące, następnie w
jajku, posypać
sezamem i smażyć na patelni z rozgrzanym wcześniej
olejem na złoty kolor (pilnować by się nie przypaliły, gdyż
sezam będzie gorzki).