Mocno czekoladowe babeczki, idealnie pasują do kawy lub herbaty. Może wyglądają zwyczajnie na zewnątrz lecz smak powinien zadowolić osoby lubiące czekoladę i kakao. Babeczki można obsypać cukrem pudrem, polukrować lub polać dowolną polewą.Składniki:40 dag mąki11 dag miękkiego masła3 łyżki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli23 dag cukru1 łyżka miodu2 jajka200 ml mleka (dodałam 100 ml mleczka kokosowego i 100 ml zwykłego)1/2 tabliczki gorzkiej czekoladyMąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól wymieszać.Masło, cukier i miód utrzeć na jednolitą masę.Ucierając dodać jajka i stopniowo suche składniki na przemian z mlekiem.Na koniec wmieszać pokrojoną na drobne kawałeczki gorzką czekoladę. Odradzam czekoladę mleczną, gdyż roztopi się i ciasto ją wchłonie. Mleczna czekolada sprawdzi się jako polewa do upieczonych już babeczek.Ciasto wkładać do papilotek, tak do 3/4 ich wysokości.Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 20 - 25 minut. Czas pieczenia dostosować do swego piekarnika. Babeczki sprawdzać drewnianym patyczkiem, suchy patyczek to już upieczone.Z podanych składników wychodzi 24 babeczki (papilotki: średnica 7 cm, wysokość 3 cm).