Wykonanie
Tylko 4 składniki wystarczą do stworzenia niepowtarzalnej, lekkiej sałatki, która sprawdzi się w roli kolacji, jak i drugiego śniadania do pracy, czy szkoły. Dzięki połączeniu
wędzonego łososia, czerwonych
winogron i ostrych
porów Twój humor w mig się poprawi. Jeśli nie możesz zrobić gorącą
czekoladę z mojego przepisu. Chętnych połączenia tych smaków i składników zapraszam po przepis ;)Porcja dla 5 osóbSkładniki:mix
sałat z
rukolą,opakowanie
wędzonego łososia (100 g),10
winogron czerwonych,mały
por3 łyżki
oliwy z oliwek,
pieprz,
sól,2 łyżki
soku z cytrynyPrzygotowanie:Do miski wsyp
sałatę. Następnie przygotuj dresing. Wymieszaj
oliwę z oliwek z
sokiem z cytryny i
przyprawami. Gotowym sosem polej
sałatę i dokładnie wymieszaj.
Winogrona opłucz w bieżącej wodzie i przekrój.
Łososia porwij na mniejsze kawałki.
Pora dokładnie wypłucz. Do sałatki będzie nam potrzebna jedynie jego biała część, którą należy przekroić wzdłuż i pokroić w cienkie pół plasterki. Do miski z
sałatą dodaj pokrojone
winogrona,
pora oraz wdrób
łososia. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 min, aby smaki się wymieszały.