Wykonanie
Patrząc na tę szaroburą pogodę najchętniej chciałabym przewinąć czas o 2 miesiące do przodu. Od wczoraj w moich myślach kłębił się pomysł na koktajl. Dziś w chwili przerwy postanowiłam zmiksować sobie witaminowy
napój, który sprawi że z chęcią siądę do pisania pracy i dzięki któremu choć na chwilę zapomnę o tej okropnej pogodzie. Początkowo miał to być tylko koktajl z
bananowo-
jabłkowy, ale gdy przypomniałam sobie o
szpinaku, który mama zamroziła w lecie od razu udałam się w stronę lodówki. Na całe szczęście znalazłam woreczek
szpinaku. Po pierwszym łyku tego zielonego koktajlu poczułam wiosnę. Do tego kilka kostek
czekolady i czuję się lepiej.Porcja dla 1 osobySkładniki:1 duży
banan,1
jabłko,3 łyżki
mrożonego szpinaku,szklanka
wodyPrzygotowanie:
Banana i
jabłko obrać i pokroić w grubsze kawałki. Do misy blendera wrzucić
owoce i zalać szklanką
wody. Zmiksować, dodać
mrożony szpinak. Całość jeszcze raz dokładnie zmiksować ( widoczne będą cząstki
szpinaku).