Wykonanie
Pyszne kruche, chrupiące i uzależniające słodkie cuda. Każdy kto uwielbia gofry i ma gofrownicę o małej mocy, z której wychodzą gofry w kształcie serduszek niech wypróbuje ten przepis. Zamiast
mleka dodałam
wodę gazowaną dzięki, której moje gofry były pulchne jak nigdy. Przepis znalazłam na blogu
Czekoladą utkane .Składniki:2 szklanki
mąki pszennej,1 szklanka
wody gazowanej ,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,szczypta
soli,3 łyżki
oleju,2
jajka,3 łyżki
cukruPrzygotowanie:
Białka oddzielić od
żółtek. Do miski przesiać
mąkę i
proszek do pieczenia, dodać pozostałe składniki oprócz szczypty
soli. W oddzielnej misce ubić na sztywno pianę z
białek z odrobiną
soli. Do gładkiej masy dodać ubite
białka, wymieszać delikatnie łyżką. Gofrownicę rozgrzać, wylać ciasto i smażyć 2-5 min aż wyrosną i będą kruche. Podawać z ulubionymi dodatkami.